Illegális bevándorlás

2022.10.05. 16:16

Több mint kétszáz migráns ellen intézkedett a szerb rendőrség

Több mint kétszáz migránst és több embercsempészt fogott el a szerb rendőrség a magyar határhoz közeli Ókeresztúron - közölte a szerb belügyminisztérium szerdán.

delmagyar.hu

Ókeresztúr, 2022. október 5. A szerb belügyminisztérium által közreadott képen illegális bevándorlókkal szemben végrehajtott intézkedés közben õrködik egy szerb rendõr az észak-bánáti Törökkanizsához tartozó falu, Ókeresztúr mellett 2022. október 5-én. A magyar határhoz közeli falunál több mint kétszáz migránst és embercsempészeket vett õrizetbe, valamint fegyvereket és pénzt foglalt le a rendõrség. MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Fotó: -

Az illegális bevándorlóknál fegyvereket és nagyobb mennyiségű pénzt találtak, ezeket lefoglalták. A rendőrség három pisztolyt, egy puskát, több kést és bozótvágót kobozott el. A migránsokat befogadóközpontokba szállították, a feltételezett embercsempészeket pedig előzetes letartóztatásba helyezték.

Aleksandar Vulin belügyminiszter a helyszínen kijelentette: Szerbia nem volt és nem is lesz olyan hely, ahol bűnözők tanyázhatnak, akik embercsempészettel foglalkoznak, és az emberek nehézségein és balsorsán kereshetnek pénzt.

A közlemény szerint a rendőrségi akció célja az ember-, fegyver- és kábítószercsempészet felszámolása volt.

Aleksandar Vucic szerb elnök, Karl Nehammer osztrák kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten tárgyalt a migráció megállításának lehetőségeiről. Elhangzott, a helyzet egyre rosszabb, egyre többen érkeznek, és már fegyvereket is használnak, átfogó megoldásra van szükség.

 A szerb-magyar határ közelében egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később ismét elérik a magyar határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában