Szegedi hírek

2022.11.22. 17:20

Éveket kaptak egy szegedi hajléktalan megverői

Öt év és négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék egy nőt és egy férfit, akik még 2020 szeptemberében vertek meg egy hajléktalan férfit a Felső-Tisza parton. A megvert férfi a kórházba szállítás után meghalt. Faléccel és fém felmosónyéllel támadtak rá. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Suki Zoltán

Társtettesként elkövetett testi sértés miatt kapott öt év börtönbüntetést a Szegedi Törvényszéken az a férfi, aki társával még 2020 szeptemberében vert meg egy hajléktalan férfit Szegeden, a Felső-Tisza-parton. Társát, egy nőt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Tóth Tibor bíró vezette tanács.

A vádirat szerint az év szeptember 27-én a vádlottak, akik egyébként egy pár, a Tisza árterében, a Felső-Tisza-part magasságában italoztak a későbbi áldozattal. Valamin összevesztek, ami után a férfi és a nő nekiesett a hajléktalan férfinek. Egy faléccel és egy fém felmosónyéllel verték meg. Többször fejen is ütötték és megrúgták, majd magára hagyták a csaknem magatehetetlen áldozatot.

A megvert férfire a járókelők találtak rá órákkal később. Ők értesítették a mentőket, de a férfi ennek ellenére a kórházba szállítás után meghalt. A boncoláskor kiderült, hogy egyebek mellett orrcsonttörést szenvedett, és az egész arca is szét volt verve, valamint elvérzett. A tárgyaláson elhangzott, hogy a megvert férfinek a vérzékenységen kívül több súlyos betegsége is volt, de utóbbi játszhatott közre a halálában.

A vádlottak úgy kerültek képbe, hogy az egyik ismerősük látta, mi történt. Tovább mondta két másik embernek. Utóbbiak pedig már a helyszínen vizsgálódó rendőröknek mondták el, hogy mi történt.

Enyhítő körülményként az időmúlást és a vádlottak elméjének működési zavarát is figyelembe vette a bíróság. Súlyosító körülmény volt, hogy mindketten visszaesők. A kiszabott ítéletet a nő tudomásul vette. A férfi védője azonban fellebbezett, az ügyészség pedig három nap gondolkodási időt kért, így az nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában