Egyik migránsnak sem voltak iratai

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 csoportban 276 határsértőt találtak alig egy nap alatt. Összesen hat településen bukkantak a migránsokra.

S. Z.

Fotó: Karnok Csaba

Egy nap alatt hétfőn összesen 330 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és a katonák az országban – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 csoportban 276 határsértőt találtak Ásotthalmon, Klárafalván, Öttömösön, Röszkén, Szegeden és Zákányszéken. Bács-Kiskun megyében ezúttal 3 csoportban 9 migránst találtak Balotaszálláson és Csólyospáloson. Találtak illegális bevándorlókat az ország más megyéiben is. Győr-Moson-Sopron megyében 37, Pest megyében 7 és Tolna megyében pedig 1 határsértőt tartóztattak fel. Ugyancsak hétfőn Csongrád-Csanád megyében a határkerítésnél 165 embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, dél-afrikai, indiai, marokkói, nepáli, pakisztáni, Srí-lankai, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban papírjaik nem voltak. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hétfőn közokirat hamisítás miatt 3 embert fogtak el, és embercsempészés miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás. Csongrád-Csanád megyében most nem bukott le egyetlen embercsempész sem, viszont a Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján Sopronkövesden a Franciska majorban egy román férfit igazoltattak, aki hat külföldit akart Nyugat-Európába csempészni. Ugyancsak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodája szólt a helyi rendőröknek, hogy embercsempész lehet Üllőnél. A rendőrök a Pest megyei településen egy georgiai állampolgárságú férfit igazoltattak, aki egy lengyel rendszámú autót vezetett. Utasként tartózkodott a járműben egy szintén georgiai férfi. A gépkocsiban egy magát török és négy magát afgán állampolgárnak valló férfi ült. Az embercsempészek ellen eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában