Vádemelés

2022.12.01. 08:25

Hangfalakban hozott át illegális határsértőket Röszkénél

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, akit idén februárban hét személy csempészésén értek tetten a röszkei határátkelőhelyen. Sanyargatással is vádolják.

Delmagyar.hu

Fotó: NAV

A vádirat szerint a vádlott 2022. februárjában 400 euró ellenszolgáltatás ígéretének fejében megállapodott ismeretlen kilétű megbízójával, hogy üres hangfal-ládákba rejtve Szerbiából Bécsbe illegális migránsokat fog szállítani egy furgonnal. A végrehajtás sikere érdekében a vádlott iparkamarai okmányt is kiállíttatott a szállítandó zenei eszközökre, majd február 26-án az esti órákban Kikinda közelébe hajtott a járművel. Itt egy tettestársa az előzetesen a furgonba egymásra bepakolt hangfalak közül az alsókba elbújtatott hét indiai állampolgárt, majd visszaerősítette rájuk azok sűrű, szivacsos borítását.

Fotós: NAV

A vádlott a szerb-magyar határon feltorlódott kocsisor miatt csak másnap reggel 7 órakor jelentkezett be Röszkénél Magyarországra. Itt a jármű átvizsgálása során a pénzügyőrök megtalálták a csempészett személyeket, akik addigra órák óta magzatpózban – hat fő esetében párosával – kuporogtak az átalakított hangfalládákban.

Fotós: NAV

A szállított határsértők számára az utazás jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt, mivel testhelyzetüket megváltoztatni nem tudták, levegőhöz is csak a hangfal borításán keresztül jutottak, illetve végtagjaik is erősen elzsibbadtak.

Az elkövetőt a járási ügyészség a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Letartóztatásban van, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában