Megsérült egy dolgozó, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást

2022.12.19. 15:00

Leszakadt a plafon a vásárhelyi napközi konyhában

Leszakadt a plafon Hódmezővásárhelyen, a Kalmár középiskolánál lévő központi konyhában. A ’70-es években felhúzott épületben állítólag trehány volt a korabeli kivitelezés. Egy dolgozó megsérült, hétfőn a Prizma Food Zrt. más konyhákba tette át a főzést.

Kovács Erika

Körülbelül 1 négyzetméteres területen szakadt le a napközi konyha plafonja hétfőn Hódmezővásárhelyen. 

Lapunk a balesettel kapcsolatban megkereste az önkormányzatot. Válaszukban azt írták, rejtett hiba miatt vált le egy nagyobb vakolatrész a plafonról. A vizsgálat megállapította, hogy a ’70-es években épült ingatlanban a betongerendákon átvezetett szigetelés nélküli acélhuzalozás miatt engedett el egy négyzetméternyi helyen a vakolat. Ennek az volt az oka, hogy a ’70-es években nem szakszerűen valósították meg a kivitelezést, kihagytak egy réteget, az úgynevezett tapadóhidat. 

 

A baleset során az egyik dolgozó a fején sérült meg, mentőt hívtak hozzá a helyszínre.

– Az önkormányzat és a közétkeztetést végző cég azonnali kárelhárításba fogott, a balesetveszély elhárítása miatt és élelmiszer-egészségügyi okokból rögtön átszervezték a munkát más telephelyekre, a helyreállítást és a teljes épületrész átvizsgálását is azonnal elkezdték – válaszolta megkeresésünkre az önkormányzat.

Megkérdeztük azt is, ennek a balesetnek van-e köze azokhoz a munkálatokhoz, amiket a magánszolgáltató, a Prizma Food Zrt. végzett. Az önkormányzat azt írta, a közétkeztetést végző cég a Bajcsy-Zsilinszky utcai konyhában a belső burkolatokat cserélte, konyhai gépeket vásároltak és telepítettek, a tető és mennyezeti egységen nem végeztek munkálatokat.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában