Moldáv embercsempészt kaptak el

Összesen kétszáz határsértőt találtak a rendőrök az országban hétfőn – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság kedden nyilvánosságra hozott adataiból.

S. Z.

Akár tizenöt évet is kaphat, akit embercsempészésen érnek. ILLUSZTRÁCIÓ: Török János

A kétszáz emberből Csongrád-Csanád megyében 8 csoportban 165 embert találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Röszkén.

A szomszédos Bács-Kiskun megyében 17 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántón. Csongrád-Csanád megyében, a déli határszakaszon 210 embert megakadályoztak abban, hogy Magyarország területére lépjen.

Mórahalomnál egy embercsempész is lebukott. A rendőrök reggel 8 óra 35 perckor állítottak meg egy moldáv állampolgárt, aki egy cseh rendszámú személygépkocsit vezetett. Az autóban a sofőrön kívül öt migráns utazott. A moldáv férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás, amiért akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A hétfőn feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, marokkói, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén hétfőn közokirat-hamisítás miatt 2, embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában