Ollóval rabolni induló gyanúsított letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki vasárnap reggel próbált meg kirabolni egy dohányboltot Szegeden, azonban az eladónak sikerült megnyomnia a pánikgombot.

delmagyar.hu

Dohánybolt

A megalapozott gyanú szerint a férfi nyitás előtt közvetlenül, reggel 7 órakor jelent meg az egyik belvárosi trafiknál. A gyanúsított az üzletet éppen nyitni akaró eladóhoz lépett, majd egy ollót a mellkasához szorítva és azzal szurkáló mozdulatokat téve a bevétel átadására szólította fel a sértettet. A kisebb sérüléseket szenvedő eladónak sikerült a pánikgombot megnyomnia, melynek hatására a gyanúsított elmenekült.

Mindezeken túlmenően megalapozott a gyanú arra nézve is, hogy a férfi egy fél óra múlva egy közeli élelmiszerboltot is megkísérelt kirabolni hasonló módszerrel, de ott sem járt sikerrel.

A többrendbeli, minősített rablás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a bíróság felé a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni. 

 

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában