Szeged

2023.01.01. 17:30

Durva éjszakája volt a mentőknek megyénkben

Éjfélre egyetlen mentőautó sem maradt a szegedi állomáson, betegellátás közben érte az évforduló az életmentőket. Megnéztük, hogy hogyan ünnepelnek az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének bajtársai.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Idén különleges helyszínen köszöntött ránk az új év, ugyanis a szegedi mentőállomásra látogattunk, hogy megtekintsük, hogyan ünnepelnek, vagy ünnepelnek-e egyáltalán ilyenkor az életmentők. Félórával az évforduló előtt érkeztünk, és már ekkor azt tapasztaltuk, hogy alig van az állomáson mentő, miközben a mentésirányítás folyamatosan a segélykéréseket fogadta. Egyetlen mentőautó tartózkodott a mentőállomáson, a többi riasztva lett esetellátáshoz. Éjfél előtt egyetlen perccel viszont ez a gépjármű is útnak kellett induljon.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa elárulta, egy átlagos hétköznapi éjszakához képest szilveszter éjjelén mintegy 15 százalékkal több feladatot látnak el. Hozzátette, ahogy a korábbi években, úgy most is többnyire ittasság, agresszió okozta sérülések, valamint belgyógyászati jellegű rosszullét miatt riasztották a mentőket megyénkben. Szerencsére pirotechnikai eszköz okozta balesethez ezen az éjszakán a mentők nem kaptak riasztást a dél-alföldi régióban.

Fotó: Karnok Csaba

Miközben az éjfélt vártuk, egy jó hír is érkezett, beindult szüléshez kértek segítséget a megye mentőitől, tehát érkezőben volt 2023 egyik első Csongrád-Csanád vármegyei babája.

Megyénkben egyébként összesen nyolcvan életmentő teljesített szolgálatot szilveszterkor, és amikor a riasztások hagyták, együtt fogyasztották el a vacsorát, a menü otthonról hozott finomság volt. Éjfélkor a pezsgő sem maradt el, Szegeden viszont csak a mentésirányítás munkatársai tudtak koccintani alkoholmentes itallal, mindenki mást az autóban vagy betegellátás közben ért az új év. Aztán amint lehetőség adódott rá, a rádión keresztül kívántak egymásnak boldog új esztendőt az életmentők, akik az autóban fekvő beteget is jó kívánságokkal látták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában