Japán kardművészetben jeleskedik a kiszombori határrendészet informatikusa

Saját megfogalmazása szerint nagyfokú pontosságot és koncentrációt tanult a 4 danos mester kedvenc szabadidős tevékenysége során.

Delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Frank István rendvédelmi igazgatási alkalmazott informatikusként dolgozik Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségen. Munkája végeztével nem hobbikertje, hanem a dojo felé veszi az irányt, István ugyanis a Battodo japán kardművészet 4 danos mestere -derül ki a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság új posztsorozatából, amiben a kollégák szabadidős tevékenységeit mutatják be. Az első poszthoz a szegedi Füvészkertben készültek remek fotók. 

„A Battodo révén nagyfokú pontosságot és koncentrációt tanultam, hiszen egy-egy tameshi giri során a vágott felületből egyértelműen kitűnik a kapkodás vagy a szétszórtság. Ez az összpontosítás és jelenlét a dojon kívül is elkísér, az életem szerves részévé vált.” - így fogalmazott Frank István, amikor kedvenc szabadidős elfoglaltságáról kérdezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában