Kétszáznál több illegális bevándorlót tartóztattak fel vármegyénkben

Az elmúlt nap eseményei számokban.

delmagyar.hu

Fotós: Havran Zoltán

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 27-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 258 határsértőt tartóztattak fel és 35 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 4 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Bácsszentgyörgy, Hercegszántó-Hóduna, Homorúd és Lajosmizse közigazgatási területén. 

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 198 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Ruzsa közigazgatási területén.

A rendőrök Cegléden 20, Sárköz közigazgatási területén 1, Szombathelyen 25 határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, jordániai, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 1 esetben összesen 35 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján, Lajosmizse közigazgatási területén, lakott területen kívül, 2023. január 27-én 20 óra 50 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy osztrák honosságú személygépkocsit, amit egy 28 éves magyar állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül hat, magukat afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában