Az áldozatokra emlékeztek a kormányhivatalban

Összefogott a Szegedi Áldozatsegítő Központ, és közösen emlékeztek meg az Áldozatok Napjáról a a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatallal. A kormányhivatal aulájában az áldozatsegítők munkáját is bemutatták.

Suki Zoltán

Közösen dolgoznak az áldozatok megsegítésén. Fotó: Karnok Csaba

Ma van az Áldozatok Világnapja, amelyről minden évben megemlékeznek a helyi áldozatsegítő központok. A szegedi intézmény most összefogott a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatallal, és közös megemlékezést tartottak a kormányhivatal szegedi, Rákóczi téri épületének aulájában. A rendezvénnyel arra hívták fel a figyelmet, hogy baj esetén mindig van kihez fordulni.

Fotós: Karnok Csaba

Az Áldozatsegítő Szolgálat ugyanis olyan emberek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni bűncselekmény áldozataivá váltak. Az Áldozatsegítő Szolgálat célja, hogy az elszenvedett bűncselekménnyel kapcsolatban felmerült érzelmi, lelki, anyagi és más problémák megoldásához segítséget nyújtson.

A szegedi Áldozatsegítő Központ személyre szabott támogatást nyújt a bajba jutottaknak, így többek között pszichológiai segítségnyújtásban, jogi segítségnyújtásban részesülhetnek az áldozatok, valamint a bűncselekmény következtében kialakult krízishelyzet enyhítésére akár azonnali pénzügyi segítségben is részesülhetnek a rászorulók. A szegedi ÁSK ebben a munkában szorosan együttműködik a kormányhivatallal, a rendőrséggel, a polgárőrséggel, az egyetemmel és más szervezetekkel, intézményekkel.

A szegedi Áldozatsegítő Központ 2020-ban nyílt meg, és azóta is nyugodt környezetben segítenek a bajba jutottaknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában