Makó

2023.02.08. 11:55

Az IFA és a hamis rendszám

A Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség munkatársai egy történetben mesélik el az IFA és a hamis rendszám esetét.

delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség

Már több hónapja állt kihasználatlanul egy algyői udvaron Az IFA. A tulajdonos fájó szívvel konstatálta, hogy a teherautó műszaki állapotát és értékét figyelembe véve beállt az anyagi csőd – munkaképességét elveszítve a kilométereket egykoron oly vidáman rovó gépjármű korábbi önmaga árnyékaként szomorú tétlenségbe roskadva szobrozott a telepen. 

P. Zoltán ekkor látta meg a gépet: a hormoncsúcs és az idegrendszeri aktivitás szerelemhez hasonló ellenállhatatlan vágy képét öltötte hősünk tudatának vetítővásznán. „KELL” – fogalmazódott meg Zoltánban a vonzalom – nem is kellett sokat várni, 100 ezer forintért az övé lett a műszaki remek.

A mézesheteket a pár a műhelyben töltötte, Zoltán az áramvonalas forma mögötti műszaki tartalmat vette gondozásba. Az első közös útjuk előtt történetünk főszereplője tanácstalanul állt a két első fényszóró közötti fekete műanyag keret előtt, a rendszámtábla hiánya ugyanis baljós árnyként vetült a virágzó kapcsolat egére. 

A férfit barátai nem úgy ismerték, mint aki megfutamodik a problémák elől, hírnevéhez hűen megoldást keresett a bajra. Emlékképei között egy ideiglenes rendszámtábla sejlett fel, amit édesapja korábbi teherautóján látott egykoron – ki tudja mikor, és ó, mi történhetett azzal a géppel, talán a Józsi vitte el, mikor a Bélának… – Zoltán erőnek erejével tartotta kordában figyelmét, hogy ne kalandozzon el a múlt rengetegében. 

A kocsiszínben kutatva rá is lelt az ideiglenes egyedi azonosítóra. Emberünkben megannyi törvény, kormányrendelet és egyéb jogszabály ötlött fel, de ezek szövevényét gordiuszi csomóként átvágva eldöntötte: a fém lap márpedig felkerül a méltó helyre. Pár perccel később Zoltán már a rendőröknek magyarázkodott - mivel azonban az egyenruhások nem a szív ügyeiben, hanem a törvény nevében intézkednek, az eljárás megindult. 

Az ügyet a Makói Rendőrkapitányság nyomozói lezárták és vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. Zoltánnak egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában