Autópályára befutó férfi miatt történt két baleset az M5-ösön - fotók a helyszínről

A tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a járműből.

delmagyar.hu

Fotós: Donka Ferenc

Helyszíni információink szerint az autópályán átszaladó migráns miatt ütközött több jármű is az M5-ösön, Lajosmizse határában. Úgy tudjuk, hogy a migráns az autópálya parkolójából, a szalagkorláton átugorva akart elfutni az őt igazoltató rendőr elől, át akart szaladni a sztrádán, de az épp odaérkező fekete autós elütötte, aki közben vészfékezett is, így a mögötte érkező másik két jármű is egymásnak csapódott. Ebben a balesetben a sztrádán lévő gyalogos migráns férfi súlyosan megsérült, míg a járművekben ketten csak könnyebben sérültek meg, közülük egy személyt a tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki. A helyszínen hatalmas torlódás alakult ki, ahol újabb két jármű ütközött, itt egy személy sérült meg súlyosan. A balesetek miatt teljes útlezárás volt hatalmas torlódással, a forgalmat pedig a lajosmizsei pihenőhelyen keresztül terelték el.

Korábban írtuk: 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2023. február 6-án 11 óra 10 perc körül két baleset is történt az M5-ös autópálya 66 és 67-es kilométere között, a Budapest felé vezető oldalon.

Az elsődleges adatok alapján egy férfi befutott a sztrádára, ahol őt elütötte egy szabályosan haladó személyautó. A jármű sofőrje valószínűsíthetően vészfékezett, ezért a mögötte haladó további két személyautó, valamint egy tehergépjármű is összeütközött. Ebben a karambolban az autópályára befutó férfi súlyosan sérült, a járművekben ülők közül pedig ketten könnyebben sérültek.

 

A baleset következtében feltorlódott sorban további két gépjármű is ütközött, mely során egy személy súlyosan megsérült. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az autóból, és átadták őt a mentőknek. A balesethez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat is. Az érintett szakaszon forgalmi akadályra kell számítani.

A helyszínen jelenleg teljes útlezárás van, torlódásra kell számítani, de a rendőrök a lajosmizsei pihenőhelyen keresztül terelik a forgalmat, ami így lassú, de folyamatos - írtuk korábban. 14.30 magasságában az útzárat feloldották, az autópálya újra járható

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában