Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak az erős szél miatt

Bár messze nem annyit mint a Dunántúlon, Csongrád-Csanád vármegyében is adott munkát az erős szél szombaton a tűzoltóknak.

S. Z.

Tűzoltó takarít a 47-es úton Hódmezővásárhely és Szeged között, miután egy fa dőlt az úttestre. Fotó: Donka Ferenc

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, hogy aznap estig összesen 23 riasztást kaptak a nagy szél miatt. Szegeden, Mindszenten, Ópusztaszeren, Makón, Kiszomboron és Ásotthalmon is dolgozniuk kellett a katasztrófavédelem munkatársainak. 

A 47-es főúton Hódmezővásárhely és Szeged között Vajhát magasságában egy fa dőlt az úttestre, ezért volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A kiérkező tűzoltók szinte percek alatt megszüntették a forgalmi akadályt, így a balesetveszélyes útszakaszt újra jól járható lett. Hódmezővásárhelyen az Emlékpont tetejét is megbontotta a szél. Ásotthalmon egy könnyűszerkezetes garázst kapott fel egy erősebb széllökés.

A többi településen fakidőlések okoztak kisebb fennakadásokat, de szerencsére Csongrád-Csanád vármegyében senki sem sérült meg a szombati időjárás miatt, a károkat pedig vasárnapra el is hárították a tűzoltók. Az tűzoltók országszerte összesen jóval több mint 3000 riasztást kaptak. A legtöbbet Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Zala vármegyékből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában