Helyi kék hírek

2023.02.28. 17:16

Csak Csongrád-Csanádban találtak migránsokat

Munkatársunktól

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 40 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Az összes migránst Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon találták. A határkerítés vármegyei szakaszán pedig 70 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. A feltartóztatott illegális migránsok szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy Romániában egyszerre négy, illegális bevándorlók nyugatra juttatását szervező embercsempész-hálózatot számoltak fel a hatóságok. A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség, a határrendészet és a rendőrség bevetési egységei 85 helyszínen tartottak házkutatást Temes, Arad, Szatmár, Krassó-Szörény, Fejér, Olt és Dambovita megyében, illetve a fővárosban, és 90 gyanúsítottat állítottak elő, hogy kihallgassák őket. A vádhatóság közleménye szerint a négy bűnszövetkezet a migránsok romániai ideiglenes elhelyezéséről gondoskodott, és megszervezte, hogy – a román határ illegális átlépésével – folytassák útjukat Közép- és Nyugat-Európa országaiba. A hatóságok a tavaly az embercsempészek 40 ilyen "szállítmányát" fogták el, és 800 határsértőt azonosítottak, akik törvénytelenül akarták átlépni a román határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában