Csongrád-Csanád vármegye

2023.02.05. 18:50

Csongrád-Csanádban próbálkoztak a legtöbben

delmagyar.hu

Archív Fotó: Havran Zoltán

Szombaton összesen 72 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – tájékoztatott tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az összesítésből azt is kiderül, hogy Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 5 csoportban 52 migránst találtak, mindegyik emberre Ásotthalmon bukkantak. Ugyancsak szombaton a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 4 csoportban összesen 83 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. 

A rendőrök Budapesten, Szurdokpüspökin és Inárcson is találtak illegális bevándorlókat. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Közben a rendőrök továbbra is várják a jelentkezőket szerződéses határvadásznak. A 160 órás képzésre, majd az azt követő szolgálatra azok a magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik már elmúltak 18 évesek, de az 55-ik életévüket még nem töltötték be, valamint büntetlen előéletűek, cselekvőképesek, és legalább alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek. De fontos az is, hogy egészségileg, fizikailag és pszichológiailag is alkalmasak legyenek a munkavégzésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában