Késes rablót és román embercsempészt is fogtak

delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a hétvégi ügyleti tevékenysége során egy csongrádi késes rabló és egy román embercsempész letartóztatására tett indítványt a nyomozási bíró felé.

A megalapozott gyanú szerint a csongrádi férfi  csütörtök reggel 9 órakor ment be napszemüvegben és szájmaszkban egy helybeli élelmiszerüzletbe. A gyanúsított a kezében egy 20 cm pengehosszúságú kést tartva a bevétel átadásra szólította fel az eladót, aki közöle, hogy nincs pénze. A férfi ezt követően a kasszához lépett, amit a sértett kihasználva az üzletből kifutott. Ezt látva a gyanúsított megijedt és még mielőtt bármit elvett volna, a helyszínről eltávozott. A férfi többszörösen büntetett előéletű, cselekményét különös, többszörös visszaesőként követte el.

A gyanú szerint a román férfi péntek reggel 7 órát követően vett fel az általa vezetett cseh honosságú autóba 5 szír illegális határátlépőt Domaszék külterületén, ismeretlen személy utasításai és megbízása alapján. Az utasok közül ketten a csomagtartóban, hárman a hátsó ülésen foglaltak helyet, amikor a rendőrök röviddel az elindulást követően a gépkocsit megállították és ellenőrzés alá vonták. 

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, míg az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy-egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában