Körömlakkal írta át a rendszámot a vásárhelyi férfi

Vádat emelt az ügyészség. Majdnem három évet kaphat a többszörös visszaeső vádlott.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Nagy Balázs

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy az utcán nyitott állapotban hagyott autóba ült be és azzal közlekedett egész nap.

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember 12-én hajnalban ült be Hódmezővásárhelyen egy nyitott állapotban hagyott személyautóba, amiben még az indítókulcs is benne volt, az okmányok mellett. A vádlott ezt követően a rendszámtáblát is átalakította úgy, hogy körömlakkal átfestette a P betűt B betűre, míg a 3-as számot 8-ra. A vádlott  az autóval egész nap közlekedett Hódmezővásárhelyen és környékén, valamint Békés megyében, ahol az okmányokat a gépkocsiból kidobta. Végül elfogták a rendőrök. 

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottat jármű önkényes elvételének bűntettével és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettel vádolja, bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészség indítványa 2 év 10 hónap börtönbüntetés.

Az esetről tavaly szeptemberben részletesen beszámoltunk. Cikkünkből az is kiderült, hogy az elkövetőnek jogosítványa sem volt, és hölgyismerőseit akarta elkápráztatni szerzeményével. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában