Majdnem kétszáz határsértőt kaptak el vármegyénkben

delmagyar.hu

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. február 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 105 határsértőt tartóztattak fel és 107 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 1 esetben összesen 2 határsértőt tartóztattak fel Fülöpszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 103 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.    

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 9 esetben 104 főt, Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben 3 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Valamennyi esetben a személyek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában