Négy embert csempészett az idős belarusz férfi

S. Z.

Fotó: Karnok Csaba

Ismét elfogtak egy embercsempészt a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Balástyán ellenőriztek egy belga rendszámú autót szerdán későn este, amit egy 70 éves belarusz férfi vezetett. Az autóban rajta kívül még négy migránst találtak.

A rendőrség közleményéből az is kiderül, hogy ugyanaznap összesen 130 határsértőt tartóztattak fel az országban. Közülük 106 migránst Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon, Balástyán és Öttömösön találtak. De több migránsra bukkantak Győr-Moson-Sopron, Vas és Bács-Kiskun vármegyékben is. Ugyancsak szerdán a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán összesen 88 embert sikerült megállítani, még mielőtt illegálisan Magyarország területére léphettek volna.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, marokkói, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, viszont igazolni egyikük sem tudta magát. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Balástyán elkapott embercsempész ellen pedig ellátást indítottak, a bíróság rövidesen letartóztathatja. Ha elítélik, akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában