Nem tudni mennyi migránsbaleset történik

Egyre több balesetben érintettek illegális bevándorlók, hétfőn is történt kettő útra befutó férfi miatt az M5-ösön. Szerettük volna megtudni, mennyi ilyen baleset fordult elő, és mi történik a kórházból kikerülő migránsokkal.

Suki Zoltán

Legutóbb két napja futott be egy férfi az M5-ös autópályára, két baleset lett belőle - helyszíni információink szerint illegális bevándorló volt az illető. Nincs külön nyilvántartás az embercsempészek okozta balesetekről. Fotó: Donka Ferenc

Egyre több olyan közlekedési baleset történik az országban, amelyekben embercsempészek és illegális bevándorlók is érintettek. Azt szerettük volna megtudni, hogy mennyi ilyen baleset történt, és mi történik a kórházból kikerülő illegális bevándorlókkal. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata válaszolt. Azt írták, számos körülmény befolyásolja azt, hogy a hatóságok milyen eljárást kezdeményeznek és folytatnak le azokkal a migránsokkal szemben, akik orvosi ellátásuk után elhagyhatják az egészségügyi intézményt. Ilyen lehet a teljesség igénye nélkül: az általuk elkövetett cselekmények, a cselekmények helyszíne, az érintett személyek állampolgársága, az átadott okmányok, illetve azok érvényessége, a velük szemben esetlegesen korábban alkalmazott intézkedések. 

Általánosságban elmondható, hogy amennyiben a szükséges egészségügyi ellátást megkapták, velük szemben a vonatkozó jogszabályok alapján járnak el a hatóságok. Vagyis visszaviszik őket a határkerítéshez, mert papírjaik nincsenek, azokat még a kontinensre érkezés előtt eldobják. A rendőrség azt is megírta, hogy nem vezetnek külön statisztikát ezekről a balesetekről.

Közben pedig ismét embercsempészt fogtak el a Csongrád-Csanád vármegyében. A rendőrök kedden Ásotthalmon ellenőriztek egy cseh rendszámú kocsit, amit egy cseh állampolgárságú nő vezetett. A gépkocsiban hét migránst találtak.

Ugyanaznap a vármegyében összesen 56 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon és Szatymazon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában