Sok baleset és a viharos szél adott munkát a vármegyei tűzoltóknak a hétvégén

delmagyar.hu

Kisteherautó és személyautó ütközött pénteken délután Makó közelében, a 4415-ös úton. Összesen hatan utaztak a járművekben, a makói hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval emeltek ki a roncsok közül. Az egyik autóban egy nagy testű kutya is utazott, a tűzoltók értesítették a gyepmestereket, akik biztonságban elszállították a sérült állatot. Két ember sérült meg a balesetben, a mentők a beavatkozást követően azonnal kórházba szállították őket.

Bútorok égtek egy szegedi, Klapka utcai társasház lépcsőházában szombatra virradó hajnalban. A beavatkozás idejére 14 embernek kellett elhagynia az otthonát a sűrű füst miatt. Miután a szegedi egységek átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket, mindenki biztonságban hazatérhetett.  Senki sem sérült meg. 

Szombaton Csongrád-Csanád vármegye területére is lecsapott a viharos erejű szél. Reggeltől egészen az esti órákig érkeztek a segélyhívások a szegedi főügyeletre. Összesen huszonhárom, a viharkárok eltávolításával kapcsolatos beavatkozást végeztek az egységek. A vármegye szinte minden pontjáról érkeztek bejelentések. Legtöbb esetben a leszakadt faágak és a kidőlt fák akadályozták az autósok forgalmát. Az ágak parkoló autókat rongáltak meg, és veszélyeztették a gyalogosokat is. Ásotthalmon egy könnyűszerkezetes garázst kapott fel és sodort arrébb a szél. Szegeden épületre dőlt egy nagy méretű fa. Makón egy több méter magas fa az alatta futó villanyvezetékre dőlt. Hódmezővásárhelyen egy felújítás alatt álló középület tetejét rongálta meg az erős szél. A tűzoltói beavatkozások délután öt órakor fejeződtek be, személyi sérülésről nem érkezett hír a vármegyei főügyeletre.    Egy zsombói ház udvarán volt tűz szombat éjjel. Két melléképület, egy farakás és több autó is kigyulladt. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók két egysége oltotta el, személyi sérülés nem történt. 

Öten sérültek meg abban a balesetben, amely szombaton történt Mártélynál. Kisbusz és személyautó karambolozott. A hódmezővásárhelyi hivatásos és a mártélyi önkéntes egység közösen végezte el a műszaki mentést, a beavatkozás idején teljes útlezárás volt érvényben.  

Két személyautó ütközött szombaton délben Szentesnél, a 45-ös főúton. A szentesi egység áramtalanította a járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. Hárman sérültek meg a balesetben. 

Baleset történt vasárnap reggel Hódmezővásárhely külterületén, a 47-es úton. Egy autó megpördült az úttesten, az út menti füves területre csúszott. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el, egy ember megsérült. 

Vonattal ütközött egy kisteherautó az egyik vasúti átjáróban Röszkén. A város hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést, senki sem sérült meg.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában