Letartóztattak egy szegedi kábítószer-kereskedő bandát - Videó, Galéria

Letartóztatott a bíróság a hétvégén nyolc szegedi kábítószer-kereskedőt. A drogdílereknél egyezerre tartottak házkutatást még a múlt héten, és többféle tudatmódosító szert is találtak náluk. Az összesen 50 kilónyi kábítószer értéke csaknem 150 millió forint.

Suki Zoltán

Fotó: police.hu

Még a múlt héten írtuk meg, hogy házkutatást tartott a rendőrség egy Petőfi Sándor sugárúti házban. Az ügyről akkor annyit lehetett tudni, hogy valamilyen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt kutatták át a lakást. Munkatársunk a helyszínről arról tudósított, hogy a lakásban egy számítógépes játékklub és egy internetes tartalmakat előállító cég működik. 

A lakás bérlője azt mondta, hogy nem tudja, mi történik, a rendőrök őt sem tájékoztatták. Annyit közöltek vele, hogy az esetleg lefoglalt dolgokról jegyzőkönyvet készítenek, amit természetesen megmutatnak neki is. Mindez a múlt héten szerdán, vagyis február 22-én történt. Akkor kerestük a rendőrséget, de nem kaptunk választ arra, hogy pontosan mi történik Szegeden. Erre hétfőig kellett várni. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte lapunkkal, hogy aznap egy nagyszabású drogellenes akciót tartottak, aminek minden bizonnyal része lehetett a Petőfi Sándor sugárúti is. Ugyanis egy időben 12 helyszínen tartottak házkutatást, és egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el. 

Többségében szegedi lakcímeken csaptak le, de átvizsgáltak egy Bács-Kiskun vármegyei lakást is. A házkutatásokkor több mint 50 kilogramm kábítószer került elő, nyolc férfi lakásaiból. Találtak marihuánát, kokaint, amfetamint, de hasisra is bukkantak, valamint lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.

Az akcióval a Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi egysége összesen több mint 41 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke legkevesebb 143 millió forint. 

A legfiatalabb elfogott férfi 25, a legidősebb 48 éves, és a banda mindegyik tagja szegedi lakos. Jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg őket. A kábítószeren kívül lefoglaltak a rendőrök 10 és fél millió forint készpénzt, nagy értékű karórákat, két autót, valamint többmillió forint értékű kriptovalutát is.

Azt pedig már a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közölte, hogy kezdeményezték a férfiak letartóztatását, mert attól tartanak, hogy ha szabadlábon maradnának, elszöknének. Főleg öt ember, akik annyi drogot adhattak el, hogy őket akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik. A Szegedi Járásbíróságon el is rendelték a férfiak letartóztatását egy hónapra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában