8 év a csongrádi késes rablónak

A Csongrádi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki februárban egy élelmiszerboltot próbált meg kirabolni.

delmagyar.hu

A vádfeljegyzés szerint a csongrádi férfi 2023. február 16. napján reggel 9 órakor ment be napszemüvegben és szájmaszkban egy helybeli élelmiszerüzletbe. A vádlott a kezében egy 20 cm pengehosszúságú kést tartva a bevétel átadásra szólította fel az eladót, aki közöle, hogy nincs pénze. A férfi ezt követően a kasszához lépett, amit a sértett kihasználva az üzletből kifutott. Ezt látva a vádlott megijedt és még mielőtt bármit elvett volna, a helyszínről eltávozott.

Az ügyészség az elkövetéstől számított 1 hónapon belül a többszörösen büntetett előéletű, különös és többszörös visszaeső vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és vele szemben 8 év fegyházbüntetést és 8 év közügyektől eltiltást szabott ki.

A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában