Az embercsempészek szállást és búvóhelyet is biztosítanak

Bővítették úgynevezett „szolgáltatásaikat” a migránsok számára az embercsempészek. A Délvidéken indulásra készen várakozó illegális bevándorlók már nemcsak egyszerű fuvart kérhetnek az embercsempész-bandáktól az Európai Unióba, hanem plusz pénzért élelmet és rejtekhelyet is igényelhetnek. – írja a hirado.hu

delmagyar.hu

Fotó: Teknős Miklós

Gyülekeznek a migránsok a szabadkai befogadóközpontban. Többségük Afganisztánból jött, és Svájcba akarnak eljutni. 

Most rossz a helyzet Afganisztánban, az emberek Európába akarnak jönni, hogy pénzt szerezzenek.”

– mondta egy migráns.

A befogadóközpontban csak rövid időt töltenek az illegális bevándorlók. Innen a környékbeli erdőkbe mennek, ahol sátrakban húzzák meg magukat, majd embercsempészek segítségével indulnak a határhoz. Az egyik migráns azt mondta, különböző tarifákat kell fizetniük az embercsempészek szolgáltatásaiért. – derül ki a hirado.hu cikkjéből.

Attól függ, hogyan utazol. Gyalog vagy autóval. Ha gyalog akarsz menni, akkor csak 300-400 euró. Ha autóval akarsz menni, akkor attól is függ, hogy hova mész: 800-1000-1500 vagy még több euró is lehet.

– mondta egy migráns.

Az embercsempészek egyre jobb feltételeket biztosítanak, már taxikkal, kamionokkal is szállítják a migránsokat, sőt ha kell, szállást és rejtekhelyet is kínálnak – természetesen ezeknek pluszköltségei vannak.

A Szabadka környéki erdők régóta tele vannak illegálisan kialakított migránstáborokkal. A szerb hatóságok legutóbb 180 migránst vittek el a környékről. Az országos akcióban pedig csaknem 700 bevándorlót gyűjtöttek össze. – közölte a hirado.hu

Ezt a tábort például pár napja számolták fel a szerb rendőrök. Sátrak maradványai, szétdobált ruhák, ételmaradványok, gyógyszerek, személyes tárgyak, ideiglenes iratok jelzik, hogy itt migránsok tanyáztak. Az M1 stábja az erdőben több bevándorlóval is találkozott, vagyis újabb tábort, vagy táborokat vertek a magyar határ közelében, és már csak arra várnak, hogy egy adott pillanatban megpróbáljanak átjutni a kerítésen.

Ahogy a hirado.hu írja, ezt a magyar hatóságok rendre megakadályozzák. Pénteken csaknem 350 határsértőt tartóztatott fel a magyar rendőrség, a migránsok afgán, szír, iraki, iráni, szaudi állampolgároknak vallották magukat, de valójában azt mondanak, amit akarnak, papírjaik ugyanis szinte soha nincsenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában