Hat évre ítéltek egy zárkatársát majdnem halálra itató férfit

delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

A jelenleg 26 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett zsarolás és kényszerítés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A két letartóztatott férfit 2021 nyarától egy zárkában helyezték el a Szegedi Fegyház és Börtönben, a kapcsolatuk kezdetben jó volt, de szeptemberéről a vádlott minden ok nélkül folyamatosan belekötött a sértettbe, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette, megalázta és kihasználta. A sértettnek moslékot kellett ennie, a vádlott elvette tőle a csomagját és olyan is előfordult, hogy családjának pénzt kellett tennie egy zárkatársuk telefonjára. A sértett - hogy elkerülje a bántalmazásokat - vádlott minden kérését teljesítette.

A vádlott - mielőtt a sértettet elszállították - megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről.

A vádlott az előkészítő ülésen elismerte bűnösségét, elmondta, nagyon megbánta a történteket, és örül annak, nem lett komolyabb baja a sértettnek.

Az ügyészség, a vádlott és a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában