Ittasan, gyermekeit szállítva okozott balesetet

delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a tavalyi év elején ittasan vezetve ütközött egy fának, az autóban ülő gyerekek bekötve sem voltak.

A vádirat szerint a vádlott 2022. január 4. napján este 7 órakor közlekedett az egyik megyebeli falu külterületén, ittas állapotban. A vádlott által vezetett autóban ült két kiskorú gyermeke is, a vádlott melletti ülésen és a hátsó ülésen, de egyikük sem volt biztonsági övvel bekötve. A vádlott ittasságából adódóan az úttestről lesodrott, megpróbált ellenkormányozni, de ez nem sikerült és az autóval egy útmenti fának ütközött. 

A balesetben az egyik kiskorú 8 napon túl gyógyuló, súlyos, míg a másik gyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A balesetben a vádlott is megsérült.  

A járási ügyészség a vádlottat súlyos testi sértés okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában