Nem akarták elrabolni a szegedi kislányt

Napokig tartotta magát a hír a közösségi portálokon, hogy Szegeden ismeretlen zaklatott egy 12 éves kislányt, majd a villamosról magával is akarta vinni. A nyomozás során a kislány elismerte, hogy nem történt meg az eset.

delmagyar.hu

Illusztráció: Frank Yvette

A szülők először az egyik közösségi portálon tették közzé, hogy lányuk mit osztott meg velük. A rendőrséghez azt követően fordultak csak, hogy az iskola erre kérte őket. A Szegedi Rendőrkapitányság az édesanya feljelentése alapján zaklatás vétsége miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök a hétvége folyamán széleskörű adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak ki.

A beszerzett bizonyítékok eredményeként kétséget kizáróan megállapították, hogy a kislányt a villamoson senki sem szólította meg, az általa leírt támadó nem is utazott a közösségi közlekedési eszközön, így arról senkit sem kellett leszállítani a gyerek védelme érdekében. A 12 éves lányt édesanyja jelenlétében meghallgatták a nyomozók. A szülő az elétárt adatok alapján osztotta a rendőrök álláspontját. Végül a kislány is elismerte, hogy sérelmére nem követték el a bűncselekményt. – közölte a rendőrség hivatalos oldala.

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy amennyiben bűncselekmény gyanújáról szereznek tudomást gyermeküktől, a közösségi portálok helyett először a rendőrségtől kérjenek segítséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában