Óvatlanok voltak a vasúti átkelőkben

A Szegedi Járási Ügyészség két ügyben is vádat emelt azokkal a férfiakkal szemben, akik tilos jelzés ellenére hajtottak be Szegeden illetve Szentesen vasúti átjárókba.

delmagyar.hu

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az egyik ügyben kelt vádirat szerint a vádlott 2022. július 22. napján délben, Szeged lakott területén közelített meg figyelmetlenül egy vasúti átjárót, és hajtott a piros jelzés ellenére a sínekre. A jármű elejével nekiütközött az éppen akkor érkező vonatnak, melynek vezetője fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A balesetben sem a járműben utazó, sem a szerelvényen tartózkodó személyek nem sérültek meg, a vasúti kocsiban azonban közel 300.000 Ft-os kár keletkezett. 

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A másik bűnügy vádirata szerint a vádlott 2022. november 7-én a késő délutáni órákban, Szentes belterületén hajtott be a vasúti átkelőbe egy traktorral úgy, hogy nem vette észre annak tilos jelzését, és a jármű emelőkarján megakadó sorompót is letörte. Ezután megállt, a sorompót az út szélére félrehúzta, majd a hatóságok értesítése nélkül távozott a helyszínről.

A vádlottak a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal közelítették meg, így közlekedési szabályszegésükkel a vasúti közlekedésben részt vevők életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztették. 

Fotó: Magyarország Ügyészsége 

A járási ügyészség a terhelteket közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. Bűnösségükről – az elkövetés helyszínéhez igazodóan – a Szegedi Járásbíróság illetve a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

A fényképfelvételeket a nyomozó hatóság az esetek helyszínelésekor készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában