Több mint kétszáz bűncselekménnyel volt több

Több bűncselekmény történt tavaly Csongrád-Csanád vármegyében, mint egy évvel korábban. Kevesebb bűntényt egyedül a Kisteleki Rendőrkapitányságon regisztráltak. Sok volt a rongálás, és sokan vezettek úgy, ahogy nem lett volna szabad, mert el voltak tiltva a járművezetéstől. Elkészült a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitány jelentése a tavalyi évről.

S. Z.

Kiemelt képünk illusztráció.

Fotó: AS

Ahogy minden évben, idén is beszámolt a rendőrség tavalyi évéről a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés előtt a vármegyei rendőrfőkapitány. Polyák Zsolt részletes adatsort ismertetett a közgyűlési képviselőkkel a legutóbbi közgyűlésen. Ebből kiderült, hogy a vármegyében több bűncselekmény történt, mint korábban. 2022-ben 5100, egy évvel azelőtt pedig 4840 bűncselekményt regisztráltak. Nem jó hír, hogy szinte az összes rendőrkapitányság területén emelkedtek a számok. A Szegedi Rendőrkapitányságon 3123-ról 3243-ra, a csongrádin 149-ről 202-re, a makóin 460-ról 478-ra, a szentesin 353-ról 375-re, a hódmezővásárhelyin pedig 553-ról 609-re ugrottak az adatok. Kivétel a Kisteleki Rendőrkapitányság, ahol tavalyelőtt még 202, tavaly pedig 193 bűncselekmény történt.

Jó hír viszont, hogy az igazán súlyos bűncselekményből kevesebb volt tavaly. Emberölésből 8 történt az egy évvel azelőtti 11-hez képest a vármegyében, de természetesen egy is sok lenne. Viszont sokkal többen verekedtek a korábbinál: testi sértést 222-t regisztráltak a 2021-es 193-mal szemben, súlyos testi sértésből pedig 109 történt, éppen 19-cel több, mint a korábbi évben.

A vagyon elleni bűncselekményekből viszont szinte kivétel nélkül jobbak a tavalyi adatok, mint a 2021-esek. Kevesebben törtek be, és kevesebben loptak is el mástól valamit. Viszont még mindig sokan próbálnak átverni másokat. Tavaly 589 csalásról tudtak a rendőrök, az egy évvel korábbi 513-mal szemben.

Érdekes, hogy sok ember nem foglalkozik azzal, ha valamiért elveszik a jogosítványát. A "járművezetés az eltiltás hatálya alatt" nevű bűncselekményt tavaly 75-en követték el, míg egy évvel azelőtt összesen 25-en. A rendőrök egyébként folyamatosan járőröznek a vármegyei utakon.

Polyák Zsolt beszámolóját a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elfogadta.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában