Húsz illegális migránst csempésztek

A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a vizsgálatot két férfi ügyében, akik 20 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai 2022. július 28-án este ellenőriztek egy magyar honosságú Opel Movano típusú gépjárművet és annak alattyai sofőrét, valamint szintén alattyai utasát, Ásotthalom külterületén. A gépjármű átvizsgálása során a rendőrök a jármű rakterében 20 illegális migránst találtak, akik pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. – írja a rendőrség hivatalos oldala.

A 37 éves sofőrt és 22 éves társát az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában