Helyi kék hírek

2023.05.31. 10:00

Felhívás a szurkolókhoz az esti UEFA Európa-liga-döntő előtt!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az UEFA Európa-liga-döntő ideje alatt kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a főváros belső kerületeiben és a mérkőzés által érintett egyéb helyszíneken.

delmagyar.hu

A kép illusztráció. Fotó: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 2023. május 31-i UEFA Európa-liga-döntőt megelőző napon, a döntő napján, valamint az azt követő napon is kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a főváros belső kerületeiben, valamint a mérkőzés által érintett egyéb helyszíneken. 

A kiemelt és megerősített rendőri jelenlét célja a főváros érintett részein a közrend, közbiztonság erősítése, valamint a jogsértő magatartások megelőzése, megszakítása, a jogsértő cselekményekkel szembeni határozott fellépés. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a futballszurkolókat, hogy:

  • az esetleges rendőri felszólításoknak, kéréseknek tegyenek eleget,
  • ne keressék a konfliktust más szurkolói csoportokkal,
  • kerüljék a félelemkeltő, megbotránkoztató, kihívóan közösségellenes viselkedést,
  • az arcukat a stadionban, illetve az oda vezető úton ne takarják el,
  • ne tartsanak maguknál közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, és a stadionba ne vigyenek be a rendező által tiltott tárgyakat,
  • mindenkinél legyen megfelelő, személyazonosításra alkalmas okmány és azt egy esetleges igazoltatáskor a rendőr kérésére adja át. 

Budapest rendőrfőkapitánya 2023. május 30-án 12 órától 2023. június 2-án 6 óráig a főváros több kerületére kiterjedően fokozott ellenőrzést rendelt el, amely célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása. Ennek érdekében a rendőrök bárkit igazoltathatnak, ruházatot, csomagot és gépjárműveket is átvizsgálhatnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában