Helyi kék hírek

2023.05.30. 10:24

Szakmai nap az iskolaőrök munkájáról

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szervezésében május 22-én a Rendőrségi Igazgatási Központban rendezték meg az iskolaőrök irányításáért felelős helyi koordinátorok első szakmai napját.

Delmagyar.hu

Fotó: police.hu/Szabó Gabriella

A konferencia központi témája az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatok megosztása és az új irányvonalak kijelölése volt. A szakmai napot Szelei Pál ezredes, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság bűnügyi főosztályvezetője nyitotta meg, míg a házigazda szerepét Gubinyi Attila alezredes, az iskolapartnerségi osztály vezetője látta el, aki többek között bemutatta az iskolaőri szervezet felállításától eltelt időszak eredményeit, változásait, és pár szóban ismertette a következő tanévre várható előrejelzést. Busi Zoltán, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet szakmai vezetője felszólalásában méltatta a rendőrség kiemelkedő szerepvállalását a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszerben. Az ORFK több szakterületének képviselője tartott előadást az iskolaőrséget érintő témákban. Kui László alezredes az ellenőrzések, míg Kissné Vass Anita őrnagy a szolgálatvezénylés rejtelmeibe kalauzolta a jelenlévőket. Oláh-Paulon László alezredes az iskolaőrök bűnmegelőzési tevékenységét emelte ki. A helyi szervek képviseletében Magyar Dávid hadnagy mutatta be az iskolaőrökhöz kapcsolódó helyi koordinátori feladatkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában