Fegyverrel lophattak birkát a migránsok

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 159 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök csütörtökön

 – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 csoportban 146 migránsra bukkantak Ásotthalmon, Mórahalmon, Röszkén és Szegeden. Bács-Kiskun vármegyében, Kelebián ezúttal 11, Békés vármegyében, Kondoroson pedig 2 határsértőt tartóztattak fel.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 175 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan magyar területre lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerbiai Pannon RTV pedig a napokban arról számolt be, hogy nem hivatalos információk szerint fegyverrel próbáltak meg birkát lopni a radanováci erdőben a migránsok. Erről a 110 birkát, 40 kecskét és szarvasmarhákat tartó gazda értesítette a szerkesztőséget. Állítása szerint azután történt az eset, miután a rendőrség a makkhetesi erdőben begyűjtötte a migránsokat. A pásztor azt mondta, hogy az egyik migráns pisztolyt fogott a fejéhez, hogy adja oda neki a birkát, mert ha nem, akkor lelövi. Körbevették, hárman megfogtak egy birkát, és beszaladtak a sűrűbe az állattal.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában