Nem küldték el, amit tőlük rendeltek a neten – Rendőrök mentek értük

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

delmagyar.hu

A feltételezett elkövetők 2022 óta hamisan hirdettek különböző online piactereken szerszámkészleteket, hajszárítókat, más használati eszközöket, sőt még traktorokat és motorkerékpárokat is. A megtévesztett vásárlóktól a vételár, vagy annak részletének megfizetését minden esetben előre utalással kérték, ám a kifizetés után felszívódtak, a megvásárolt áru pedig sosem landolt a megrendelőnél. A 28, 24 és 23 éves nyírtéti férfiak országszerte több mint 50 gyanútlan sértettet csaptak be, amivel csaknem 3 millió forintot csaltak össze. A szegedi nyomozók több rendőrkapitánysággal együttműködve beazonosították a nyírségi csalókat, akiket 2023. június 1-jén hajnalban, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával otthonukban elfogtak.

Ellenük -őrizetbe vételük mellett- csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában