Több vármegyében is találtak migránsokat

Suki Zoltán

Ismét jól vizsgázott a határkerítés. Fotó: Karnok Csaba

Összesen 190 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban kedden – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanádban most 10 csoportban 183 migránst találtak, Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon, és Ruzsán.

A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 1, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 95 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt.

Csongrád-Csanádban ismét lebukott több embercsempész. A rendőrök először Ruzsán állítottak meg egy német rendszámú autót, amelyet egy belga férfi vezetett. A járműben hét külföldit találtak. Utána Domaszéken egy magyar tehergépkocsit ellenőriztek, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül 10 migráns utazott. Nem sokkal később szintén Domaszéken egy francia kisbuszban találtak 14 illegális bevándorlót.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor etióp, ghánai, kínai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában