Katasztrófavédelmi bemutató

2019.09.27. 17:59

Autót gyújtottak fel Kisteleken az önkéntes tűzoltók

Balesetet szimuláltak, autót gyújtottak fel és az újraélesztést is megmutatták a felsősöknek pénteken Kisteleken, ahol a helyi önkéntes tűzoltók katasztrófavédelmi bemutatót szerveztek.

Munkatársunktól

A Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület – együttműködve a Kistelek Városi Rendőrkapitánysággal, a Kisteleki Katasztrófavédelmi Őrssel és a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetével – szakmai bemutató napot tartott tegnap a kisteleki Vásártéren. Nagyjából 250 felsős diák vett részt a programon, amelynek célja az volt, hogy a gyerekek megtanulják az alapvető tűzoltási és életmentési ismereteket.

Kácsor Péter, az egyesület vezetője elmondta, a rendezvényen a hivatásos katasztrófavédelmi őrs és az önkéntes tűzoltók fecskendőit állították munkába. – Elsőként egy baleseti szimulációt mutattunk be, ahol két sérült volt. Ezt követően az egyik autót felgyújtottuk és megmutattuk, hogyan kell azt eloltani – mesélte. Szintén az oktatást szolgálta a tálcatűz, melynél a porraloltó helyes használatát figyelhették meg a résztvevők. Az egyik legtanulságosabb bemutató pedig az volt, amikor azt láthatták a gyerekek, mi történik akkor, ha valaki a konyhában meggyulladt olajat vízzel próbálja meg eloltani.

A nagyjából egy órás bemutatósorozatot követően a diákok négy állomáson mentek körbe. A rendőrség standjánál az általuk használt fegyvereket és kényszerítő eszközöket nézhették meg. A Vöröskeresztnél megtanulhatták az alapvető újraélesztési és elsősegély-nyújtási technikákat, illetve beleülhettek a tűzoltó-és rendőrautókba. Az utolsó állomáson pedig traffipax-szal mérték be, ki milyen gyorsan tud futni.

(borítóképünk illusztráció – a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában