Helyi közélet

2019.09.06. 22:45

Dóczi Jusztina Nagymágocs motorja – élete példa arra, miért lett nálunk Aranyembör

Fáradhatatlan, könyveket ír a falu múltjáról, alapítója, szervezője és lelkes tagja a helyi népdalkörnek és citerazenekarnak.

Munkatársunktól

A nagymágocsi közösség motorja, a falu krónikása Dóczi Jusztina. A nyugalmazott újságíró fáradhatatlan. Könyveket ír a falu múltjáról, alapítója, szervezője és lelkes tagja a helyi népdalkörnek és citerazenekarnak. A helytörténeti gyűjtemény számára összegyűjtötte a nagymágocsi iparosság emlékeit. A közösségért végzett munkájáért idén díszpolgári címet kapott.

– Heten voltunk testvérek. Nem volt cipőnk, ruhánk, kabátunk, tüzelőnk és ennivalónk. Ez volt a mi sorsunk. A nyolcadikat 1956-ban végeztem. A történelmünk adott keretet az életemnek. Nagyon jó tanuló voltam. Mégsem mehettem továbbtanulni, mert nem volt pénzünk. Pedig a tanítóm sokszor mondta, magyar-történelem szakos tanár lehetnék az eszem után. Maradt a munka.

Megható és részletes életéről mesélt lapunknak Dóczi Jusztina, odaadása miatt Nagymágocs díszpolgára, lapunk Aranyembere lett. Cikkünket keresse a szombati Délmagyarországban!

Címkék#Aranyembör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában