Példakép

2019.09.27. 13:01

Visszaadta a talált százezer forintot a szegedi fiú

Az egész Gedói Általános Iskola előtt jutalmazták meg pénteken azt a fiút, aki egy bankjegykiadó automatánál talált százezer forintot.

Suki Zoltán

Szeged 2019.09.27. Gercs Dvid 100000 forintot tallt egy OTP automatnl. A pnzt leadta egy szegedi bankfikban. Becsletessgrt az OTP helyi vezeti ajndkokkal jutalmaztk fot: Kuklis Istvn Dlmagyarorszg DM

Fotó: Kuklis István

Papp Sándor, a szegedi OTP Bank igazgatója a Délmagyarországnak elmondta, hogy a hatodikos Dávid Veszprémben járt nagypapájával, ahol észrevette, hogy valaki az automatában hagyta a kivett százezer forintját. A pénzt nem tették el, hanem amikor visszaértek Szegedre bevitték a pénzt az itteni bankfiókba.

- Elmondták, hogy pontosan hol találták meg a pénzt, mi pedig megkerestük a gazdáját, és visszajuttatunk neki – mondta az igazgató, aki hozzátette, hogy havonta egy-két ilyen eset előfordul náluk.

Ajándékcsomagot kapott a becsületes szegedi általános iskolás

Papp Sándortól azt is megtudtuk, hogy ha ennek éppen az ellenkezője történik, és valaki elsétál a talált pénzzel, akkor a jogos tulajdonos feljelentést tehet, és egy polgári peres eljárásban rendezhetik az ügyet.

Miután az OTP-sek megtudták, hogy mi történt egyből úgy döntöttek, hogy adjanak valamilyen jutalmat Dávidnak. Végül egy csomagot állítottak össze, amiben többek között mozijegyek, focilabda és egy hátizsák is volt.

Miután átvette a jutalmat, Dávid lapunknak azt mondta, hogy csak egy pillanatra fordult meg a fejében, hogy jó lenne megtartani a pénzt, de azonnal rájött, hogy ez nem lenne helyes. Ekkor szólt a papájának, és keresték meg a bankot. Arról, hogy a pénz jogos tulajdonosa ki volt, és, hogy ő adott-e valamilyen jutalmat a becsületes fiúnak, banktitokra hivatkozva nem kaptunk információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában