Tovább növekszik a falu

2019.10.14. 14:05

Bordányban már szinte nincs eladó ház, új építési telkek kellenek

Mint korábban megírtuk, Bordányban szinte nincs eladó ház, ami azt bizonyítja, hogy szeretnek itt élni az emberek, ezért hamarosan terjeszkedik a település.

Arany T. János

Bordány - 2019.10.02. Tanács Gábor polgármester mutatja a település fejlesztési tervét, hol lehet kialakítani új telkeket. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Mivel fogynak a telkeink, újabbakat kell kialakítani – foglalta össze röviden a település ingatlanpiacának jelenlegi helyzetét Tanács Gábor, Bordány polgármestere. Hozzátette, az új telkek szabadabb építkezést tesznek lehetővé, ami remélik, hogy vonzó lehet a fiatalok számára.

A jövő év folyamán megkezdődhet az újabb a telekosztás.

Tanács Gábor, Bordány polgármestere azt mutatja, merre növekszik majd a falu. FOTÓ: KARNOK CSABA

A polgármester elmondta, az önkormányzat kis ráhatással rendelkezik a házeladásokra. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének biztosan szerepe volt az ingatlanok drágulásában, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően a belterületi házak összközművessé váltak, és ez is mindenképpen jelentősen növelte az értéküket. A különböző kormányzati programok, amelyek támogatják a fiatalok házhoz, lakáshoz jutását, tovább hatottak az ingatlan­árakra.

Az önkormányzat a településre költözőket kisebb támogatásokkal, kamatmentes kölcsönnel tudja segíteni, de ennek mértéke nem jelentős. Sokkal nagyobb támogató erővel bír, hogy a telkeinket bekerülési áron értékesítjük, így egy porta például a szegedi telekárak töredékéért vásárolható meg. Várhatóan év végére elfogynak az eladó önkormányzati telkek településünkön.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs üres építési telek, csak már mind magántulajdonban van Bordányban. A Kossuth utcában nyolc, a településen összesen még több mint ötven üres telek várja, hogy ház épüljön rá.

A képviselő-testület az idén elfogadott rendezési tervben további területeket jelölt ki, ahol a jövő év folyamán megkezdődhet majd a telekosztás. Ehhez azonban földterületek megvásárlására lesz szükség. A tervek szerint a Deák tér folytatásaként és a Zákányszék felőli rész irányába terjeszkedhet Bordány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában