"Jó helyen vagyok!"

2019.10.04. 17:34

Balogh Zsolt már gyerekként is segíteni akart sorstársainak

„Azt éreztem, hogy az lehetek, aki szeretnék lenni” – emlékszik vissza az első ÁGOTA táborára Balogh Zsolt, az ÁGOTA Alapítvány élményprogramokért felelős önkéntes koordinátora. Mesél nekünk arról mi motiválja minden egyes nap, miért választotta a segítő hivatást.

Kancsár Tímea

Szeged - 2019.09.24. Konduktív, gyógypedagógiai központot adtak át a gyerekeknek. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Csongor téri központja bővült egy újabb funkcióval: a korábbi pártház épületet gyógypedagógiai központ lett. Fülöp Attila államtitkár a megnyitón azt mondta, hogy a céljuk az, hogy családközpontú legyen a gyermekvédelem, és ez az intézmény teljesíti ezt a küldetést. Képen: Balogh Zsolt, Aranyember rov. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

 

- Gyermekotthonban nőttem fel. Az állami gondozottak országos találkozóját pedig minden évben megszervezte az ÁGOTA Alapítvány. Így kerültem oda én is. Egy hatalmas élményt és érzést kaptam ott! Azt éreztem, hogy az lehetek, aki szeretnék lenni. Nem szerettek volna abban a tíz napban megváltoztatni. Olyan számomra fontos kérdések merültek fel, hogy mi szeretnék lenni, ha felnövök? Mitől félek? Mit jelent számomra a hit vagy a bizalom? Én már akkor megfogalmaztam, hogy szeretnék érettségizni, de attól tartottam, hogy sokan nem hisznek bennem. De Kothencz János leültetett, és hosszasan beszélgetett velem. Elmondta: “én hiszek benned, és tudom, hogy meg tudod csinálni, hisz én is megcsináltam!” Hazamentem, leérettségiztem, utána szociális munkásként lediplomáztam, és ma itt vagyok. János és Viola mindenben segítettek. Lett egy családom!

Erről mesélt Aranyembörünk, balogh Zsolt a Délmagyarországnak. Keresse írásunkat a szombati számban!

 

Fotó: Karnok Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában