Jön a hideg

2019.10.27. 08:03

Ruhagyűjtés a rászorulóknak: már a télre készül a Centerke

A rossz idő előtt harisnyák, zoknik, takarók, sapkák, sálak és kesztyűk gyűjtésébe kezdett a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Folyamatosan várják az adományokat.

Munkatársunktól

Adományok a szegedi Centerkében. Fotó: Kuklis István

A rossz idő előtt harisnyák, zoknik, takarók, sapkák, sálak és kesztyűk gyűjtésébe kezdett a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Rácz Anett, az alapítvány vezetője a Délmagyarországnak elmondta, hogy már több adomány is érkezett hozzájuk. A jó minőségű gyermek és felnőtt nadrágokat, cipőket, meg egyebeket a Centerke Adományozó Központban várják, s ott is osztják szét.

Rácz Anett alapítványi elnök azt is elmondta, hogy a Mátrix évente tízezernél több adománycsomagot juttat hátrányos helyzetű embereknek, a nadrágok és cipők sok száz embernek segítik elő az életszínvonal megtartását, ezáltal az esélyt a leszakadás leküzdésére. A jótékonysági szervezet a www.matrixalapitvany.hu felületen folyamatosan várja segítők, támogatók, önkéntesek, partnerszervezetek jelentkezését.

Adományok a szegedi Centerkében. Fotó: Kuklis István

Fontos, hogy rossz, szennyezett, piszkos, dohos dolgokat senki ne adjon le. Nem tudnak átvenni elektronikus eszközöket sem, mert érintésvédelmi és egyéb szempontokból nem tudnak az adományozó helyett szavatosságot vállalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában