Környezetvédelem

2019.10.02. 13:15

Több mint 4 millió euróból fejlesztik az algyői és a szegedi szennyvíztisztító telepet

A munkálatok 2021. május 31-ig tartanak majd.

Munkatársunktól

A Szegedi Vízmű Zrt. és projektpartnere az Aradi Vízmű közösen pályáztak az Interreg V-A Románia Magyarország Együttműködési Programban, amely által négy Arad megyei szennyvíztisztítót, illetve a szegedi és az algyői telepeket is megújítják. A határon átnyúló együttműködés célja: folyóink ökológiai állapotának javítása szennyvíztisztító telepek további technológiai fejlesztésével, korszerűsítésével – derült ki a szerdán, az Algyőn megtartott sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, több mint 4 millió euróból valósítják meg a terveket, ehhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap 2 millió 549 ezer euró támogatást nyújt, míg a hazai társfinanszírozás mintegy 96 ezer 643 euróval járult hozzá. A munkálatok 2021. május 31-ig tartanak majd. A Szegedi Vízmű Zrt. elsősorban levegőbeviteli és vízvonali rekonstrukciókban, valamint a telepek műszerezettségének fejlesztésében látja a megoldást. Ugyanakkor a szakemberek folyamatos kutatásokat és elemzéseket végeznek, hogy kidolgozzanak egy tanulmányt a technológiai fejlesztésekből és váltásokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában