A településrészen a jövőben rendelés napján hozzájutnak a betegek a patikaszerekhez

2019.11.28. 17:16

Házhoz viszik a gyógyszert Makó-Rákoson

A makó-rákosi betegeknek ezentúl nem kell bebuszozniuk, vagy beautózniuk a mintegy tíz kilométerre lévő városközpontba a gyógyszereikért. A szerdai rendeléseken felírt tablettákat még aznap az otthonukba szállítják.

Kovács Erika

A nemrég felújított rendelőben Busáné Dobó Magdolna háziorvos, Mágori András és Varga Ferenc képviselők tárgyaltak a gyógyszerellátás megoldásáról.

Fotó: Kovács Erika

Makó-Rákoson néhány hete, november 11-én adták át a felújított orvosi rendelőt. A betegek most már szép környezetben vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatást. Ezentúl a gyógyereikhez is könnyebben hozzájuthatnak.

– Hiába kap valaki receptet. Nem gyógyul meg, ha nem tud a gyógyszerekhez hozzájutni – mondta a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón Mágori András, makói önkormányzati képviselő. – Itt, Makó-Rákoson nem laknak annyian, hogy fiókgyógyszertárat lehetne létesíteni. Az embereknek be kell utazniuk Makóra. A betegeknek, időseknek buszra kell szállniuk, be kell autózniuk, vagy valakit meg kell kérni, hogy hozza el a gyógyszereiket. Azt szeretném, ha ebben segítenénk.Vázoltam a helyzetet Farkas Éva Erzsébet polgármesternek és ötletelni kezdtünk a képviselőkkel is. Egyik képviselő-társam, Varga Ferenc azonnal elvállalta, hogy a szerdai rendelésen felírt recepteket még aznap házhoz szállítja a Rákoson élőknek a vállalkozása – jelentette ki a képviselő.

A nemrég felújított rendelőben Busáné Dobó Magdolna háziorvos, Mágori András és Varga Ferenc képviselők tárgyaltak a gyógyszerellátás megoldásáról.
Fotó: Kovács Erika

– Már két éve szállítunk házhoz is gyógyszert Makón és térségében. Most Makó-Rákost is bevonjuk ebbe a körbe. A szerdai rendelések után egyik gyógyszerész kollégám személyesen hozza ki a felírt gyógyszereket. Ez a lakosságnak nem jelent semmilyen plusz költséget. A gyógyszerésztől bármit megkérdezhetnek, amit a patikában is megkérdeznének – mondta Varga Ferenc gyógyszertár-tulajdonos, önkormányzati képviselő, aki kiemelte, nem kötik összeghatárhoz sem a házhoz szállítást, kis mennyiségű patikaszer esetén is kiviszik Rákosra a készítményeket.

Busáné Dobó Magdolna háziorvos megemlítette, számára is annyira friss a gyógyszerellátás megoldása, hogy még a betegekkel nem tudta megosztani az örömhírt, de a jövő szerdai rendelésen már felajánlja minden érintettnek a lehetőséget. Minden bizonnyal szívesen élnek majd vele, hiszen nagy teher a helyiek számára a gyógyszerbeszerzés. A betegek többsége idős. Eddig ismerős, vagy rokon segítségével váltatták ki Királyhegyesen, vagy Makón a tablettákat.

– Nem egyszer szembesültem azzal is, hogy hiába írtam fel a receptet, a beteg nem szedte a gyógyszert. A miértre pedig az volt a válasz, mert nem jutott hozzá – hívta fel a figyelmet.

A makó-rákosi körzethez mintegy félszáz lakos tartozik. A szerdai rendeléseken átlagosan 4-5 beteg jelenik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában