Számos dologra kaphatunk választ

2019.11.04. 11:48

Nyílt napok a katasztrófavédelemnél

Most, hétfőtől szerdáig nyílt napokat tartanak az ország összes katasztrófavédelmi kirendeltségén.

Munkatársunktól

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi a társasházak biztonságát. Most, hétfőtől szerdáig nyílt napokat tartanak az ország összes katasztrófavédelmi kirendeltségén. Minden társasházban élő, éppen oda költöző lakástulajdonos, bérlő, vagy közös képviselő vagy éppen lakásszövetkezeti tag ellátogathat ezekre a helyekre, és felteheti tűzvédelemmel kapcsolatos kérdéseit. Válaszokat kaphatnak például arra, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a szemetest, vagy éppen a virágot.

A nyílt napokon sok más mellett elmondják például, hogy a háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületek esetében írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatos tűzmegelőzési szabályokat. A dokumentumnak tartalmaznia kell a tűzjelzéskor megadandó lényeges adatokat, meg kell jelölni benne a nyílt láng használatára és a dohányzásra vonatkozó korlátozásokat, és a tüzelő- és fűtőberendezések, továbbá az elektromos berendezések használatának előírásait. Fel kell hívni a figyelmet a tűzoltási felvonulási területre vonatkozó szabályokra, és a lakók, illetve az ott tartózkodók riasztásának és menekülésének lehetséges módozataira is. Végezetül a tűzvédelmet biztosító eszközök, készülékek, felszerelések, berendezések használatára vonatkozó előírásoknak is szerepelniük kell a dokumentumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában