Több mint 1000 gyermeknek tartottak karácsonyi ünnepséget

2019.12.19. 20:02

Névre szóló ajándékot kaptak a családjukból kiemelt gyerekek

A karácsony egy születésnap, ajándékot kaptunk Istentől, egy testvért – fogalmazott Kiss-Rigó László püspök az egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának karácsonyi ünnepségén. Az ország minden részéről érkezett gyerekek kívánságait a szolgáltató angyalkái teljesítették.

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Több mint ezer gyermeknek tar­­tott karácsonyi ünnepséget tegnap a Szeged–Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az Ágota Alapítvány, amelynek munkatársai, önkéntesei napokig csomagolták a meglepetéseket. Ezúttal a helyszín új volt, a Szent Gellért Fórum rendezvényközpontban ünnepeltek.

Az ajándék a szeretetet jelképezi

Ezt ki is emelte köszöntőjében Kiss-Rigó László megyés püspök. – Ez az első alkalom, hogy valóban itthon érezhetjük magunkat. A karácsony egy születésnap, ajándékot kaptunk Istentől, egy testvért. Ilyenkor hálánkat azzal fejezzük ki, hogy egymást is megajándékozzuk. Az ajándék a szeretetet jelképezi, ám mint tudjuk, nagyobb öröm adni, mint kapni. Itt nem az ér­­ték számít, hanem a szándék, a szeretet. Ha ezt megtesszük, még boldogabb karácsonyunk lesz – hangsúlyozta a püspök.

Hagyományosan most is kö­szöntötték azokat a munkatársaikat – önkénteseket, nevelőszülőket –, akik kiváló munkát végeztek az idén. Kot­hencz János, a szolgáltató fő­­igazgatója hangsúlyozta, ezt a feladatot nem lehet hit nélkül végezni. Szent Ágostont idézte: „A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát”.

– Nekünk annyiban van könnyebb dolgunk, hogy mindennap látjuk gyermekeinkben a csodát, és ez azok által teljesedik ki, akiket itt köszöntünk – emelte ki a főigazgató.

 

Névre szóló ajándékot kaptak

Az ünnepségen a gyerekek név­re szóló ajándékot kaptak. A családjukból kiemelt gyermekek levelet írtak a Jézuskának, vagy nevelőszüleik súgták meg, mit szeretnének, így a csomagokban személyes ajándékok voltak. A csokik mellett ékszerek, társasjátékok, távirányítós autók, sporteszközök lapultak a dobozokban. A 17 éves Bereczki Anikó Csongrádról érkezett, 8 hónapos kora óta él nevelőszüleinél. Évek óta részt vesz a karácsonyi ünnepségen, ő mindennek tud örülni, megtudtuk, most egy saját Bibliát szeretne, ugyanis nemrég keresztelték meg.

Sokszínű műsorral készültek

Az ünnepségen fellépett a szolgáltató munkatársaiból álló kórus, valamint a karácsony sokszínűségét bemutatva a gyerekek táncprodukciót adtak elő. Színpadra állt a fajszi Benedek Viktória is, aki a nevelőszülőséget népszerűsítő Befogadlak című dalban hazai sztárokkal együtt énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában