Helyi közélet

2019.12.06. 17:37

Együtt futottak a Mikulással a vásárhelyi kisdiákok

Háromszázötven kisdiák futott együtt Hódmezővásárhelyen a Mikulással a II. Tankerületi Mikulás Partyn. A kisdiákok mikulássapkát kaptak ajándékba, a célba érkezéskor pedig pedig szaloncukorral és meleg teával is megvendégelték őket a szervezők. Bár nem verseny volt, sokan azért lehagyták a bottal futó Mikulást.

Kovács Erika

Háromszázötven kisdiák futott együtt Hódmezővásárhelyen a Mikulással a II. Tankerületi Mikulás Partyn. Fotó: Kovács Erika

- Második alkalommal szerveztük meg a Tankerületi Mikulás Partyt. Tavaly a város első és második osztályos tanulóit hívtuk meg, idén pedig a harmadikosokat és a negyedikeseket. Közel 350-en jöttek el a rendezvényre – tudtuk meg Báthoryné dr. Licska Anikótól, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szakmai vezetőjétől.

- Célunk a közösségfejlesztés, az együtt futás élménye, hogy a gyerekek megtapasztalják, az iskolában nemcsak tanulni lehet, hanem vannak szórakoztató programok is. Erre jó alkalom a Mikulás nap, amikor a jó öreg nagyszakállúval futhatnak együtt. Az adventi időszakban természetesen minden iskolánk is készül valamilyen közösségi rendezvénnyel, ami segíti az ünnepre hangolódást, hogy átadjuk az ünnep üzenetét, ami a szeretetről, a családról és az együvé tartozásról szól.

 

A gyerekek a Szent István téren gyülekeztek. Voltak, akik már eleve mikulássapkában érkeztek, olyanban, amit például fényes csillagok díszítettek, sőt, még világító változatot is láttunk. Itt-ott egy-egy télapószakáll és rénszarvasagancs is felbukkant. Aki nem ünnepi fejfedőben érkezett, azt a szervezők ajándékozták meg egy piros sapival.

A 3-4. osztályos diákok először bemelegítettek a krampusszal, majd a Mikulás vezetésével 750 métert futottak, a Szent István térről indulva a tűzoltóságig és vissza. A Mikulás már öreg volt, bottal futott, egyes vélekedések szerint ahhoz is hozzászokott, hogy rénszarvasok röpítik mindenhová. Így nem csoda, ha sok gyerek megelőzte, a középmezőnnyel érkezett célba. Győztest persze nem hirdettek, hiszen nem a versenyzés volt a lényeg, mindenki a saját tempójában tette meg a távot.

A gyerekek biztonságára a rendőrök vigyáztak, hiszen a Vöröskereszt utca úttestén is átfutott a 350 kisdiák. A gyerekek nagyon élvezték a mikulásfutást. Kipirult arccal érkeztek a célba. Jólesett nekik a szaloncukor és a meleg tea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában