Helyi közélet

2020.01.19. 12:50

Nyomravezetői díj – még mindig 200 ezret ér a kriptatolvaj

Lassan három éve annak, hogy valamilyen bűncselekmény miatt nyomravezetői díjat ajánlott fel a megyében a rend­őrség. Közben viszont több díjkitűzést is visszavontak.

Suki Zoltán

Bizonyos bűnözőkért fizetni is hajlandó a rendőrség. A Retek utcai dohánybolt kirablójáért is.

Forrás: ARCHÍV FOTÓ: DM

Régóta bevett szokás a rendőrségen, hogy ha nem találnak egy bűnözőt, vagy például nagyon súlyos bűncselekmény történik, akkor a lakosság segítségét kérik. Persze nem ingyen. Általában nyomravezetői díjat ajánlanak fel, ami bizonyos esetekben akár tízmilliós is lehet. Ilyenkor kitesznek egy közleményt a hivatalos oldalukra a bűncselekmény rövid leírásával, és a kapható pénzösszeggel. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság legutóbb 2017. szeptember 1-én kért így segítséget, egy szobortolvaj magtalálásához. Azt írták, hogy az ismeretlen tettes valamikor 2017. július 14-e és augusztus 14-e között a szegedi Belvárosi temető egyik kriptájáról ellopott egy körülbelül 150 centiméter magas, lepelbe burkolózó női alakot ábrázoló márványszobrot. Emellett 2017. június 10-e és július 14-e között a síremlék előtt felállított, a lábain oroszlánfejekkel díszített padot is ellopták. A tettes a mai napig nem került elő, pedig 200 ezer forintot adnának annak, aki tudja, hogy kicsoda, és hogy hol van.

Bizonyos bűnözőkért fizetni is hajlandó a rendőrség. A Retek utcai dohánybolt kirablójáért is.
Fotó: ARCHÍV FOTÓ: DM

Szintén 200 ezret ér a Retek utcai dohánybolt kirablója. Ő 2016. július 18-án 5 óra körül ment be az üzletbe. Megtámadta az eladót, akit a földre lökött. Ezután pedig a kasszában lévő páncélkazettával és készpénzzel távozott a helyszínről. A keresésben annyit segítenek, hogy a személyleírását is megadták.

50 ezer forinttal többet, 250 ezret fizetnek például azért, aki 2016. december 25-én, 11 óra és 18 óra között tört be Kisteleken a Kossuth utca egyik házába, ahonnan készpénzt és arany ékszereket lopott.

Visszavonták viszont a nyomravezetői díjat egy bankrablási ügyben. Erről csak annyit tudni, hogy egy férfi ment be az egyik szegedi pénzintézetbe 2009. február 6-án a déli órákban. Az eladótól pénzt követelt, majd miután azt megkapta, elmenekült. Érte 500 ezer forintot fizettek volna. Ez az ügy elévülhetett, mert arról nem jött hír, hogy elkapták volna a rablót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában