A lakosok véleményét kikérve szeretné vezetni a falut az új polgármester

2020.01.07. 12:12

Autópálya-lehajtót akarnak a csengeleiek

A korábbi jegyző lett az októberi választások után Csengele új polgármestere. Tóth Tibor programjának legfőbb eleme az volt, hogy szeretné, ha a lakosság is beleszólhatna a közügyekbe, de azt is szeretné elérni, hogy belátható időn belül legyen autópálya-lehajtó a faluhoz.

T. K.

Tóth Tibor eddig jegyzőként dolgozott a faluban, most polgármesterként folytathatja tovább.

Fotó: FRANK YVETTE

Meggyőző többséggel nyerte meg az októberi polgármester választást Csengelén Tóth Tibor. A településen addig jegyzőként dolgozó, 42 éves, független jelölt az egyetlen kihívója volt a regnáló polgármesternek, a falubeliek 59 százaléka pedig neki szavazott bizalmat a következő öt évre.

Tóth Tibor születésétől fogva csengelei, csak középiskolás és egyetemi éveit töltötte máshol. Előbb jogi előadó, majd 2002 óta jegyző volt. Munkájának köszönhetően régóta belelátott az önkormányzat működésébe, bizonyos kérdésekről azonban másképp gondolkodik, mint elődje.

– A programom legfontosabb eleme, hogy szeretném hagyni az embereket beleszólni a közügyekbe, hiszen ha úgy érzik, ki vannak hagyva ezekből, az biztosan nem vezet jóra. Ennek megfelelően közvélemény-kutatás előzi majd meg a testületi döntéseket. Azt gondolom, nekünk is sokkal könnyebb úgy dolgoznunk, ha tudjuk, mi a lakosság elképzelése – mondta. Másik fontos feladatának az idősek segítését tartja. – A megye második legnagyobb tanyás települése vagyunk, a tanyagondnoki szolgálattal viszont kevesen elégedettek. Ezen tehát mindenképpen javítani szeretnék – fogalmazott.

Az új polgármester szerint Csengele másik nagy problémája az autópálya-lehajtó hiánya. Aki Budapest felé szeretne menni a faluból, Kiskunfélegyháza felé 33 kilométert kell autózzon, Szeged felé pedig tízet, mivel azonban az az ellenkező irányban van, ez is 20 kilométeres kerülőt jelent. – Az biztos, hogy 2021-ig nem lehet lehajtót létesíteni a faluhoz, de bízom benne, hogy utána megvalósítható lesz.

Tóth Tibor a képviselő-testület korábbi hat tagjából néggyel továbbra is együtt dolgozik, az új tagokkal is elégedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában