Koncepcióba gyűjtik a fejlesztéseket – Emlékművet is szeretnének

2020.01.15. 13:50

Több évben gondolkodnak Üllésen

Többéves fejlesztési koncepcióban gondolkodik az üllési városvezetés, amelynek a tavalyi év is része volt – mondta évértékelőjében Üllés polgármestere, Nagy Attila Gyula.

Munkatársunktól

 

– Legfontosabb feladatunk, hogy az üllésiek életét komfortosabbá tegyük azokkal a fejlesztésekkel, ötletekkel, amelyeket a képviselő-testület maga elé tűz. Ezeket általában koncepcióba gyűjtjük, így több évet ölelnek fel – fogalmazott a település polgármestere, Nagy Attila Gyula, aki polgármesterként, a Csongrád Megyei Közgyűlés képviselőjeként és bizottsági tagként is igyekszik Üllés, valamint Homokhátság érdekeit szem előtt tartani.

Tavaly az egészségházat az orvosok javaslatai alapján bővítették ki. Minden orvos 2-2 rendelőt kapott, már vérvételre is lehetőség van az épületben és bővült a várótér is. A polgármesteri hivatal szintén megújult környezetben működik, az épületben lévő okmányiroda átalakult kormányablakká, a hűtés-fűtési rendszer korszerűsítését is elvégezték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program projektjei is ütemezetten haladnak a településen. A pályázatok nagy részét megnyerték. Egy ipari területfejlesztést érintő program még mindig kidolgozás alatt van, amellyel első körben egy 3,5 hektáros területet szeretnének ellátni alapinfrastruktúrával.

Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere szerint a fejlesztések mellett fontosak a közösség és a közösségi rendezvények is. FOTÓ: KARNOK CSABA

Számos közösségi esemény is zajlott Üllésen. Kiemelkedő volt ezek közül a Szent Mihály-napi tűzgyújtás. – Lehetnek fejlesztések, megújíthatjuk az iskolát vagy az orvosi rendelőt, ha nem tudunk a közösséggel teljes mértékben együtt élni – fogalmazott a polgármester.

Az új képviselő-testület a következő időszakban nagy hangsúlyt fektet a kultúrára és a gazdaságfejlesztésre. A közeljövőben a központi teret szeretnék megújítani, illetve egy emlékmű felállítása is fontos lenne, hogy legyen hol koszorúzni a nemzeti ünnepek alkalmával. A központi részen parkolókat, parkot szeretnének kialakítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában